Stamppot Witlof

Een makkelijk gerecht, net even anders…

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 1/2 kg kruimige aardappels
  • 1 grote rode ui
  • 750 g witlof
  • 2 grote appels (met rode schil bijv. Royal Gala of Braeburn)
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • 250 gram spekjes
  • 300 g gerapte kaas
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper

Bereiden
  • Schil de aardappels, snij deze in stukken, was ze en kook de aardappelen met wat zout in ca. 20 minuten gaar;
  • Maak de witlof schoon, haal de harde kern uit de witlof en snij de witlof in ringen;
  • Was de appels, halveer deze, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakjes;
  • Verhit de boter en fruit hierin de ui met kerriepoeder in ca. 3 minuten;
  • Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appel ca. 5 minuten mee;
  • Verwarm de oven voor op 220C;
  • Bak de spekjes uit;
  • Giet de aardappels af en stamp deze samen met de crème fraiche tot een puree. Roer er een lepel mosterd doorheen;
  • Schep het groentemengsel erdoor, breng het op smaak met zout en peper;
  • Bestrooi de witlofschotel met de geraspte kaas en zet de schotel 5 minuten in de voorverwarmde oven;
  • Garneer de schotel met de achtergebleven appelplakjes en de spekjes.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver